18:30

Referat: Åkarps IF - AIF Barrikaden

Startelvan: (3-4-3) Amar - Henke Ny, Edvard, Nickola - Alex, Park, Jamal, Oliver -
Johan L, Jaja, Anders

Avbytare var Gustav som kom in efter 32 min som mittback och spelade där resten av matchen, Javid som kom in efter 35 min och spelade drygt 40 min som höger yttermittfältare, Pontus som kom in efter 37 min och spelade drygt 40 min som vänsteranfallare och David som kom in efter 39 min som vänsterback och spelade där matchen ut.

Allra första minuterna såg det ut att kunna bli en jämn match men sedan kom en period när de på mindre än 10 min hade 4 hörnor och skapade flera målchanser varav en gick i mål i den 9:e min (en som helt omarkerad kunde nicka in bollen på ett inlägg från deras vänsterkant). Då kom de i ständiga anfallsvågor medan vi inte hade något alls framåt utan mest sprang omkring och halkade på den våta planen (jag räknade till 8 omkullhalkningar första 6-7 min:a, kanske hade folk fel skor eftersom vi uppfattat det som att det skulle vara konstgräs?).

Efter en knapp kvart började vi jämna ut spelet men ingetdera lagen skapade några heta chanser förrän de i den 23:e min utökade sin ledning till 2-0. Det var en kille som ensam vände bort två av våra spelare i en och samma rörelse innan han slog in den. Bara minuten senare reducerade vi genom Anders som mycket snyggt frispelats av Jaja. Tre minuter senare var det nära att bli ytterligare ett mål på kort tid när en av deras spelare i friläge försökte lobba men Amar var med på noterna och avvärjde.

Resten av halvleken förflöt med rätt bra spel ute på planen från båda håll men nästan helt utan målchanser. Det stora undantaget kom i den 39:e min då en boll som passerat Amar sakta rullade mot det tomma målet medan alla tycktes stå och avvakta för att se hur det skulle gå men som med knappt styrfart smög 2-3 cm utanför bortre stolpen.

I den andra halvleken skapade de en hel uppsjö av målchanser varav de gjorde mål på fyra. Målen kom i 58:e, 60:e, 79:e och 86:e min. Dessemellan hade vi gjort ett reduceringsmål till 2-4 i den 74:e min på en boll från Jaja som från långt håll gick i en hög båge över målvakten, som stod en liten bit ut, och ner i krysset.
På övertid hade vi så den enda klara målchans vi hade på hela matchen utöver våra 2 mål men friläget avslutades med ett mycket tamt skott.

Vi gjorde som helhet en godkänd (men inte mer) insats mot ett mycket bra lag (som gissningsvis kommer att vinna den här serien och vars A-lag leder div 4).

Statistik: Hörnor: 8-3 Skott på mål: 12-6 Skott utanför: 12-2